Met de trein naar Berlijn: vanaf Amsterdam duurt dat ongeveer zes uur en dan sta je middenin het centrum van Berlijn. Vanaf Amsterdam Centraal rijdt er een rechtstreekse trein naar Berlijn Hauptbahnhof, en treintickets naar Berlijn starten al vanaf € 39!

Als je vanuit Nederland reist kun je kiezen voor de internationale trein die uit Amsterdam vertrekt (zie de treintijden) en via Amersfoort en Hengelo naar Duitsland rijdt. Met deze trein heb je een directe verbinding naar het centraal station van Berlijn. Aan boord van de trein vindt je voorzieningen zoals eten en drinken, stopcontacten en comfortabele stoelen.

Reis je vanaf Utrecht, Arnhem of het zuiden van Nederland? Dan kun je ook kiezen voor een reis met de supersnelle ICE International. Je moet dan wel overstappen in Duisburg.

5 redenen voor de trein naar Berlijn

1. Je komt meteen aan in het centrum van Berlijn.

Als je met de trein naar Berlijn reist kom je aan in Berlijn Hauptbahnhof, het centrale station van Berlijn. Vanaf Hauptbahnhof heb je toegang tot het uitgebreide metronetwerk van Berlijn, de U-Bahn en S-Bahn. Hierdoor reis je erg snel naar je bestemming en ben je niet nog lang onderweg naar de stad, zoals bij vliegen.

2. De trein is niet duur.

Als je alle kosten meerekent is de trein niet duur, zeker als je op tijd je tickets boekt. Vanaf 39 euro reis je al naar Berlijn, inclusief bagage (je mag zoveel bagage meenemen als je wilt, zonder extra kosten). En je komt meteen in de stad aan, dus je hoeft geen dure taxi of ov-rit te nemen vanaf het vliegvleld.

3. Een treinreis is relaxed.

Reizen met de trein is erg ontspannend vergeleken met vliegen. Je hoeft niet vooraf in te checken, en als je een stoel hebt gereserveerd kan die niet overboekt worden. Treinen hebben geen last van turbulentie en je hoeft ook niet op de weg te letten. Je kunt de treinreis gebruiken om te slapen, een boek te lezen, op je laptop te werken of om gezellig met je medereizigers te praten. Eten en drinken is verkrijgbaar in het speciale bistrorijtuig.

4. Reizen met de trein is beter voor het klimaat.

Je hoeft je niet schuldig te voelen over schade aan het klimaat wanneer je met de trein reist. Reizen met de trein is veel minder schadelijk voor het milieu dan vliegen. De treinen van Nederland naar Berlijn rijden op elektriciteit, die zowel in Nederland als Duitsland voor een groot deel klimaatneutraal opgewekt wordt.

5. Je hebt heel veel zitruimte.

Een groot voordeel van de trein is dat je de reis maakt in een comfortabele, ruime stoel die geschikt is voor een lange treinreis. Vergeleken met vliegen of een autorit heb je veel meer beenruimte en je kunt zelfs kiezen voor een zitplaats waarbij je tegenover elkaar zit met een tafel in het midden. De meeste stoelen bevinden zich in de ‘coach’ opstelling (tweezits) en zijn voorzien van een eigen klaptafel. Alle stoelen zijn voorzien van een elektrische aansluiting om laptop of mobiel op te laden.