Sinds deze week is de nieuwe dienstregeling ingegaan voor de trein naar Berlijn. Ten opzichte van de dienstregeling uit 2018 zijn er geen grote veranderingen te bespeuren.

De treintijden naar Berlijn zijn vrijwel ongewijzigd gebleven. Nog steeds rijdt er vier keer per dag een trein naar Berlijn, en vijf keer per dag een trein van Berlijn naar Nederland.

Wat wel nieuw is, is dat vanaf dit jaar in de zomermaanden het station van Hilversum over gaat slaan. Reizigers vanaf Hilversum naar Berlijn moeten enkele minuten eerder de extra intercity naar Amersfoort nemen en daar overstappen op de trein naar Berlijn.

De trein van Duitsland naar Nederland stopt in de zomer voortaan niet meer in Apeldoorn. Treinreizigers van Berlijn naar Apeldoorn moeten in de zomer overstappen op een station tussen Hengelo en Deventer en vanaf daar met de binnenlandse trein naar Apeldoorn reizen.

NS neemt deze maatregelen omdat de trein naar Berlijn in de zomer erg druk is, mede vanwege de goedkope treinkaartjes naar Berlijn. Door in Nederland met een extra trein te rijden voor binnenlandse reizigers kunnen alle treinreizigers naar Duitsland toch mee.

De spoorwegen maken ieder jaar een nieuwe dienstregeling. Op deze manier worden er steeds kleine verbeteringen aangebracht in de dienstregeling en wordt er tegemoet gekomen aan de veranderende reizigersvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *