Het afgelopen jaar hebben reizigers naar Berlijn steeds beter de trein weten te vinden. Het aantal internationale treinreizigers is namelijk flink toegenomen, namelijk met 9% ten opzichte van 2017.

Een belangrijke oorzaak hiervoor is volgens NS International, die de cijfers bekend maakte, dat een treinreis een stuk beter is voor het klimaat. “Het debat rond CO2-uitstoot geeft een impuls aan treinreizen”, zegt directeur Heike Luiten. Ten opzichte van reizen per vliegtuig is de CO2-uitstoot van een treinreis fors minder.

De groei van het aantal treinreizigers naar Berlijn is extra opmerkelijk, omdat de dienstregeling naar Berlijn niet aanmerkelijk veranderd is. Wel is het zo dat een treinreis per saldo vaak niet langer duurt dan een reis per vliegtuig. Vanuit Nederland is Berlijn in ongeveer 6 uur bereikbaar, wat weliswaar langzamer dan een vlucht, maar doordat je niet hoeft in te checken, niet op bagage hoeft te wachten bij aankomst en meteen in het stadscentrum aankomt, is de netto reistijd vrijwel hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *